Uitbreiding digitaal aanbod door samenwerking met partner Huis73

Uitbreiding digitaal aanbod door samenwerking met partner Huis73

Met ingang van januari 2024 gaat Bres een samenwerking aan met Huis73, bij u beter bekend als de bibliotheek Berlicum (gevestigd in Den Durpsherd aan de Kerkwijk 61). Samen kunnen wij u een uitgebreider digitaal aanbod aan cursussen en/of workshops  bieden.

Huis 73 (de bibliotheek) werkt met modules (afgeronde onderwerpen) die eenieder individueel doorloopt en afwerkt. Dus bij de bibliotheek zit een groep mensen te werken achter de pc en iedereen is in feite met iets anders bezig afhankelijk van zijn of haar keuze van de module en vaardigheid. Zodra er een module is afgerond, begin je aan een volgende als je dat wilt.

Onderstaande module wordt door Huis73 gegeven:

 Klik & Tik: dé computer- en internetcursus voor beginners

  • Er wordt steeds meer via de computer of op internet geregeld. Dan is het fijn als iemand je eenvoudig uitlegt hoe de computer werkt en hoe je je weg beter kunt vinden in de digitale samenleving.

De gratis cursus Klik en Tik van Huis73 (‘de bieb’) biedt uitkomst en helpt u de eerste stappen te zetten in de digitale wereld, bij voorkeur op uw eigen laptop of tablet zodat u ook goed met uw eigen apparatuur leert om te gaan. Heeft u geen laptop of tablet dan kan de bieb zorgen voor een leenlaptop.

 Klik & Tik bestaat uit 3 delen:  

  • Basiskennis over de computer en toebehoren;
  • Het internet op (surfen);
  • Samen op het web.

De cursus wordt elke dinsdagochtend gegeven van 10.00 tot 12.00 uur in Den Durpsherd. U kunt op elk gewenst moment instromen.

Vaak hebt u aan 6 – 8 lessen genoeg om een volgende digitale stap te zetten.

Bij BRES kunt u, als u dit wilt, vervolgens terecht voor een vervolgcursus.

Kent u iemand waarvoor deze module geschikt is? Wilt u zelf deelnemen aan deze module of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze contactpersoon bij Huis73: Esther Voets – u kunt haar bereiken via esthervoets@huis73.nl of op telefoonnummer 06-22130927

                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *