Gerrit Jongeleen In Memoriam

In Memoriam Gerrit Jongeleen, 24 mei 2019.

Wij als  ICT medewerkers willen even stilstaan bij het overlijden van Gerrit.
Ons team bestaat nu uit Harrie Oerlemans sinds 2006 en Rien van der Voort  sinds 2010 als technische ondersteuning en sinds 2016 als docent

Toen ik (Harrie)in 2013 aan Gerrit vroeg of hij het leuk zou vinden om mij te helpen bij mijn ICT-activiteiten bij BRES, toen nog KBO, zei hij tot mijn voldoening :” ja”.
Ik wist uit de gesprekken die we samen hadden, dat hij heel erg veel wist van ICT en er nog steeds veel mee bezig was.
Nadat ik voorzitter Herman dat voorlegde was er van de kant van het bestuur een volmondig ja. Alleen wilde  het bestuur dat  officieel schriftelijk bevestigen door Gerrit te benoemen als docent ICT bij BRES. Gerrit ging toen op zijn achterste benen staan want hij wilde persé dit niet zo officieel en zeker niet met een titel als docent. Op deze leeftijd hoefde hij geen poespas meer. Dus dat officiële gedoe bleef achterwege

Vanaf dat moment was Gerrit er altijd, bij elke workshop infobijeenkomst en cursus. Het bleek een gouden greep. Hij wist zo ontzettend veel op het gebied van ICT dat we elk probleem dat zich aandiende konden oplossen. Het was niet alleen bij  de pc, maar ook de tablet en de smartphone kenden voor hem geen geheimen. Als hij er niet meteen uitkwam googelde hij zo lang totdat het opgelost was. Ook informeerde hij zich bij gemeente en bibliotheek en overheid als dat aan de orde was. Hij wist precies wat hij deed en waar hij het over had.
Alleen, hij had een hekel aan dat ingewikkelde omslachtige Windows. Hij noemde het altijd steevast windhoos. Gerrit was een echte Apple-man. In al die jaren heeft Gerrit vaak bijeenkomsten voorbereid en verzorgd in den Inloop. Het kon zo moeilijk niet zijn of hij durfde het aan. Steeds met keurige PowerPoint presentaties en uitgebreid gedocumenteerd.
Niet alleen bij BRES maar hij werd ook lid van SeniorWeb en omdat hij als docent optrad was hij ook meteen ambassadeur. Samen zijn we verschillende keren naar ambassadeursdagen  en andere workshops en cursussen van SeniorWeb geweest.
 Het was altijd plezierig om Gerrit erbij te hebben. Hij  had vaak goede ideeën en initiatieven,kon altijd heerlijk en gevat plagen en/of uitlokken met woorden. Het liefst kreeg hij dan een weerwoord. Ook tijdens workshops en uiteenzettingen waren er over en weer ludieke steken onder water of woordspelingen. Het is altijd een genot geweest om met Gerrit te vergaderen te plannen en samen te werken. Zelfs toen hij enkele weke geleden bekend maakte hoe ernstig zijn aandoening was, bleef hij gewoon  komen om mee te denken en daar te ondersteunen waar hij kon.
Het zal voor ons enorm wennen zijn om Gerrit er niet meer bij te hebben.

We zullen zijn kennis, zijn doorzettingsvermogen  inzicht en kwinkslagen enorm missen.
Een postuum sjappo voor Gerrit

De ICT collega’s,
Harrie en Rien