Herstart van de ICT Workshops

Na vele maanden van gedwongen afwezigheid, veroorzaakt door corona, mogen er in den Inloop vanaf september weer ICT bijeenkomsten plaatsvinden.  Het is erg belangrijk  om de ontwikkelingen te volgen. Binnen de wereld van ICT en smartphones en computers  vinden er steeds vernieuwingen en aanpassingen plaats. Zo kunnen we in de loop van 2022  het nieuwste besturingssysteem Windows 11 verwachten, de opvolger van Windows 10. Belangrijk is dat de cursisten de voornaamste zaken zelf kunnen regelen.
Men hoeft zeker geen specialist  te worden.

Vanaf september is het mogelijk dat ook niet leden van BRES kunnen deelnemen aan de ICT workshops en cursussen, die door de ICT  medewerkers van BRES worden georganiseerd.

Het betreft workshops die een ondersteuning zijn in het gebruik van digitale middelen zoals laptop,  smartphone  en computer.

De workshops bestaan vaak uit 1 of 2 ochtenden. De  workshops vinden plaats in den Inloop, het verenigingsgebouw  van BRES  Kerkwijk 45A postcode 5258KA in Berlicum, steeds op de maandagochtenden van 10 tot 12 uur. Onlangs hebben we 5 nieuwe laptops aangeschaft met besturing Windows 10 , dus voor de komende jaren zijn we verzekerd van snelle laptops die helemaal up to date zijn.

De kosten van elke workshop zijn € 7 voor leden van BRES en € 10 voor niet leden
Welke workshops er plaats vinden en op welke data kunt u ook op de site van BRES lezen.

Aan de workshops zullen telkens maximaal 5 personen kunnen deelnemen.
De ondersteuning van een kleine groep  is veel prettiger en praktischer voor de cursisten. Vaak moet individuele ondersteuning geboden worden blijkt uit onze ervaring.

De workshops  worden gegeven met uitsluitend eigen laptops  van BRES omdat die allemaal hetzelfde zijn ingericht . Dan is de ondersteuning aan de cursisten optimaal.

Met workshops waarbij de smartphone nodig is, bijvoorbeeld workshop Whatsapp, dient u uiteraard uw eigen smartphone mee te brengen.

Onder het kopje, aanmelden ICT/COMPUTER, op deze site (www.BRES.nl)  vindt u informatie over de workshops . Daarbij staat ook een inschrijfformulier en de kosten. Voor elke workshop is een apart inschrijfformulier nodig. Het invullen van dit formuliertje is gemakkelijk te doen.

Bent u  nieuwsgierig geworden, schrijf u dan in !

Programma voor de maanden september en oktober 2021.

  • Maandag 6 en 13 september. WhatsApp.
  • Maandag 20 en 27 september fotograferen met uw smartphone.
  • Maandag 4 oktober ICT vragenuur
  • Maandag 18 en 25 oktober omgaan met Windows10 Verkenner.

Groet ICT team BRES Berlicum

Harrie Oerlemans en Rien van der Voort 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *