13 oktober: Op stap met…vernieuwde Edah en Orgelmuseum te Helmond

Sinds 2021 is het EDAH-museum samen met het Draaiorgelmuseum ondergebracht in Loods 20, het voormalige Van Gend & Loos gebouw uit 1920, alles onder 1 dak, gelijkvloers en goed rolstoeltoegankelijk !

Het EDAH-museum is een absolute aanrader voor groepen die de leeftijd hebben dat ze de tijd hebben meegemaakt van de kleine kruidenier naar de moderne supermarkt.  Het is een feest van herkenning met veel van vroeger.
Oud-medewerkers van de winkelketen en vrijwilligers nemen de groep mee langs slager, bakker en melkboer tot de moderne supermarktmanager van nu.  In de koffiekamer draait een film van ca. 10 minuten over de geschiedenis.

TIP: bekijk ook In dit kleine museum stap je terug in de tijd. Je komt hier alles te weten over de distributie van levensmiddelen van zo’n 100 jaar geleden. De geschiedenis van het Edah bedrijf, aangevuld met anderen, brengt u terug in de tijd en plaatst u tussen de producten.

Orgelmuseum…Deze is op verzoek van een van onze leden, wat fijn dat zou ik veel meer willen zien. U vraagt, wij draaien..
Wat kan ik hier over vertellen, muziek, dans en een hoop gezelligheid… Onder het genot van een consumptie heeft u gezelligheid, kunt u een dansje wagen en het is heerlijk van temperatuur een. Wilt u meer weten over de museale orgels dan staat onze rondleider voor u klaar..

Prijs: € 18.50   Carpoolen, als er chauffeurs zich willen melden, heel erg graag.
Vergoeding € 0.40 km.

Vertrek: 12.45 op het Mercuriusplein…aan de kant van het Kruidvat.

Aanmelden: Tot 3 oktober. Voorkeur via de mail kbojanine@kpnmail.nl. of
telefoon 073-5032036
Bedrag overmaken bij aanmelding NL54RABO 0113538456 t.n.v. Seniorenverenigingbres onder vermelding Orgelmuseum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.